fbpx

6 redenen waarom het inzetten van contentmarketing een must is

feb 14, 2020

Ik vind contentmarketing echt ge-wel-dig! Waarom? Omdat het alle soorten marketing omvat! Denk hierbij aan Instagram, Instagram Story, Facebook, LinkedIn, een blog op je website, je webteksten, verschijnen op andere websites, e-mails, video’s, interviews en eBooks. De keuze is dus reuze, je kunt zoveel meer zichtbaar zijn bij jouw ideale doelgroep door content marketing in te zetten. Dat is natuurlijk niet de enige reden. Hieronder 6 redenen waarom het inzetten van contentmarketing een must is!

6 redenen waarom contentmarketing inzetten een must is

6 redenen waarom het inzetten van contentmarketing een must is

  1. Het is een vorm van marketing waarbij je potentiële klanten voorziet van inhoud en waardevolle informatie;
  2. Contentmarketing omvat verschillende vormen van marketing. Hierdoor kun je jezelf vaker en meer laten zien aan jouw ideale doelgroep én potentiële klanten. Met dezelfde boodschap alleen is de verpakking net iets anders;
  3. Je geeft informatie over jezelf, over hoe jij de problemen van de klant kunt oplossen, over hoe je de behoefte die de klant heeft, kunt bevredigen;
  4. Het is een vorm van sales, maar dan soft, je verkoopt maar niet kei- en keihard!;
  5. Je biedt je doelgroep/volgers/potentiële klanten waarde door waardevolle content te delen. Content die antwoorden geeft op de vragen die zij hebben en geeft oplossingen voor problemen die ervaren;
  6. Je bouwt een relatie op met je doelgroep op en dat zorgt voor vertrouwen. Wanneer jouw doelgroep je vertrouwt, nemen ze sneller informatie van je aan en producten van je af.

Wil jij bouwen aan goede relatie met jouw ideale doelgroep en potentiële klanten? Start dan met het inzetten van contentmarketing! Denk je nu: “Ja heel leuk allemaal Emel, maar ik heb echt geen idee waar ik moet beginnen!”? Dat snap ik helemaal! Er is zoveel wat je nog kunt doen en er liggen zoveel kansen voor jou en jouw bedrijf op de loer.

I got you! Je hoeft het namelijk niet allemaal zelf te bedenken en alleen uit te voeren! Doe mee met De Content Courses. Dit is een cursus die ik speciaal heb ontwikkelt voor creatieve ondernemers die zelf aan de slag willen met kick-ass contentmarketing. Na het volgen van de cursus ben jij consistent zichtbaar bij je potentiële klanten. Mits je ervoor werkt natuurlijk, want met eventjes zichtbaar zijn kom je er niet!

Ook interessant!

Zo ontdek je de sweet spot voor waardevolle content

Zo ontdek je de sweet spot voor waardevolle content

Content is booming. We plaatsen massaal content op onze social media accounts, schrijven blogs, maken een video, fotootje hier, artikeltje daar en oh die podcast kan er ook nog wel bij. Zoals je kunt lezen, kun je content maken tot je een ons weegt. Je wil dat de...

Lees meer
Dit heb je nodig in een contentstrategie voor je business

Dit heb je nodig in een contentstrategie voor je business

Dit heb je nodig in een contentstrategie voor je business. Zonder duidelijke strategie, kun je content maken tot je een ons weegt. Want dan ben je veel aan het produceren, zonder resultaten én zonder doel. Zonder die duidelijke strategie, ben je ook niet consistent...

Lees meer
Wat hebben contentmarketing en Tinder met elkaar gemeen? 🔥

Wat hebben contentmarketing en Tinder met elkaar gemeen? 🔥

Wat hebben contentmarketing en Tinder met elkaar gemeen? 🔥 De eerste indruk, de eerste ontmoeting, is uiterst belangrijk! In de eerste secondes bepalen wij mensen wat we van een ander vinden en het is haast onmogelijk om een nieuwe eerste indruk achter te laten bij...

Lees meer