fbpx

Meer dan social media

apr 14, 2020

Wanneer we aan content denken, denken we al snel aan social media. Wat ergens best wel logisch is want op Instagram, LinkedIn, Pinterest en Facebook delen we natuurlijk ook content. Toch is content marketing veel meer dan alleen de content. In deze blog leg ik je uit waarom content marketing zoveel meer is dan socials.

Je doet je uiterste best om goede en waardevolle content te plaatsen op je social media én dat je opvalt bij de juiste doelgroep. Het volgende wat ik ga zeggen is niet om je te ontmoedigen, maar juist om aan te moedigen:

“Op social media platformen heb je altijd maar een klein stukje internet, waar jij jouw verhaal kunt vertellen. Dat betekent dat anderen op jouw stukje moeten belanden voordat ze iets van jou zien of horen.”

Blijf vooral nog steeds moeite stoppen in jouw social media kanalen. Want je kunt natuurlijk op je eigen socials veel mensen bereiken, maar er zijn nog zoveel meer mensen te bereiken! En deze mensen zitten te wachten op de oplossing die jij aanbiedt voor het probleem dat zij ervaren!

Content marketing is zoveel meer
Ik zei het net al, denken we aan content, dan denken we aan social media. Laatst vertelde iemand mij dat zij al verschillende cursussen over content had gevolgd, toen ik doorvroeg gingen de cursussen vooral over hoe je stories op Instagram gebruikt. Of hoe je je Instagramaccount kunt laten groeien. Het ging dus eerder over de letterlijke inhoud op de kanalen in plaats van de verschillende verpakkingen die content marketing biedt.

Content marketing is zoveel meer dan alleen Instagram, Facebook, LinkedIn of Pinterest. Het is jezelf laten zien op verschillende manieren, in verschillende verpakkingen. Zodat jouw ideale doelgroep en potentiële klanten in aanraking met jou komen op verschillende manieren zonder dat ze het écht door hebben of dat het irritant wordt. Dat is ook een van de redenen dat ik zo van content marketing houd!

Je laat jezelf en je bedrijf vanuit verschillende invalshoeken zien, je kunt je boodschap op meerdere plekken verspreiden dan alleen jouw eigen stukje internet (socials + website). Heb je ooit nagedacht om een samenwerking aan te gaan met een andere ondernemer? Heb je ooit na gedacht wat dit kan doen voor jouw onderneming en jou als ondernemer?

Zo een samenwerking kun je natuurlijk op verschillende manieren aangaan:

  • Een livesessie doen op de socials (jouw stukje internet en die van een andere ondernemer);
  • Een blog op een andere website;
  • Het geven van interviews op verschillende sites of zelfs tijdschriften;
  • Ervoor zorgen dat je door anderen uitgelicht wordt op hun kanaal.

Dit is nog maar een kleine greep uit wat je allemaal kunt met content marketing. Ik leer je als De Content Coach natuurlijk maar al te graag meer over! Heb je een vraag? Stel ‘m vooral hieronder in een reactie, stuur mij een dm op Instagram @de.contentcoach.

Content marketing is meer dan social media

Ook interessant!

Zo ontdek je de sweet spot voor waardevolle content

Zo ontdek je de sweet spot voor waardevolle content

Content is booming. We plaatsen massaal content op onze social media accounts, schrijven blogs, maken een video, fotootje hier, artikeltje daar en oh die podcast kan er ook nog wel bij. Zoals je kunt lezen, kun je content maken tot je een ons weegt. Je wil dat de...

Lees meer
Dit heb je nodig in een contentstrategie voor je business

Dit heb je nodig in een contentstrategie voor je business

Dit heb je nodig in een contentstrategie voor je business. Zonder duidelijke strategie, kun je content maken tot je een ons weegt. Want dan ben je veel aan het produceren, zonder resultaten én zonder doel. Zonder die duidelijke strategie, ben je ook niet consistent...

Lees meer
Wat hebben contentmarketing en Tinder met elkaar gemeen? 🔥

Wat hebben contentmarketing en Tinder met elkaar gemeen? 🔥

Wat hebben contentmarketing en Tinder met elkaar gemeen? 🔥 De eerste indruk, de eerste ontmoeting, is uiterst belangrijk! In de eerste secondes bepalen wij mensen wat we van een ander vinden en het is haast onmogelijk om een nieuwe eerste indruk achter te laten bij...

Lees meer